O nas

Podjetje Tiross d.o.o. je uradni uvoznik proizvodov podjetja Tyrolit in Hydrostress. Specializirani smo v prodaji visoko kakovostnih rezalnih orodij in visoko zmogljivih brusilnih orodij. Z njimi vam zagotavljamo visoko produktivnost.

Daniel Swarovski je leta 1895 na Tirolskem v Avstriji ustanovil tovarno za obdelavo kristalnih kamnov. Za potrebe brušenja svojih proizvodov je razvijal posebno tehnologijo in leta 1919 ustanovil podjetje TYROLIT, ki je danes zelo pomemben del skupine SWAROVSKI GROUP.

Od svojega nastanka naprej se je TYROLIT uspešno razvijal in sproti, z razvojem tehnike, izpopolnjeval tehnologijo za izdelavo najzahtevnejših brusnih orodij, s čimer je postavil temelje za hitro rast industrije ter postal eno najuspešnejših in največjih podjetij za izdelavo brusnih materialov v svetu. Leta 1991 je k svoji veliki skupini priključil tudi podjetje HYDROSTRESS iz Švice, ki je eden vodilnih proizvajalcev na področju rezanja, vrtanja in drugih tehnik za rušenje v gradbeništvu.

Podjetje TIROSS d.o.o., je bilo ustanovljeno leta 1995, in to kot uradni uvoznik proizvodov podjetja TYROLIT, od leta 1999 pa tudi podjetja HYDROSTRESS.

intro-newonas